Veszélyek - Gáz

A földgáz és az folyékony gáz - más néven propán-bután (PB), tartályos vagy palackos gáz- az egyik legbiztonságosabb háztartási energiaforrás, de szivárgás esetén komoly veszélyt jelent az emberre lakásokban, házakban, nyaralókban vagy akár lakókocsikban.

Ha a gáz észrevétlenül összegyűlik, akkor akár a villanykapcsoló felkapcsolása is begyújthatja és robbanást okozhat.

A gáz számos ok miatt szivároghat

Hogyan védekezzek ellene?

Bár a felsorolt gázszivárgási okok jelentős része odafigyeléssel kiküszöbölhető, de elég egy megfázástól eldugult orr, egy nagyobb széltől elalvó őrláng vagy egy korábban nem észlelt anyaghiba a készüléken és máris megtörténhet a baj.

A Honeywell Home HF500 gázriasztó segít, hogy a gázszivárgás veszélyét időben érzékeljük. A HF500 gázriasztó teljes körű megoldást kínál a földgáz- és PB gázszivárgás észlelésére.

Az eredetileg a gyúlékony gáz szivárgását vizsgáló szakemberek számára kifejlesztett HF500 gázérzékelő tökéletes választás lakásokba, családi házakba vagy akár iskolákba, kórházakba vagy egyéb intézményekbe is.

Akkor nálam is lehet gázszivárgás?

Gázszivárgás mindenkinél előfordulhat:

A gyúlékony gáz szivárgásának érzékelése ezért érint minden lakástulajdonost, építőipari szakember, intézményvezetőt, kempingtulajdonost.

Tovább a gázszivárgás vészjelzőkhöz